Ahad, 28 Jun 2009

pemimpin yang prihatinBlok H : tiada kata-kata yg dapat diungkapkan bagi menghargai segala jasa dan kebaikan yg di curahkan oleh pemimpin kpd rakyat di negara ini. begitulah yg diharapkan. seorang pemimpin yang cukup prihatin terhadap kesempitan hidup segelintir masyarakat yg selama ini tidak terbela nasibnya.

pagi tadi, selepas selesai menunaikan solat subuh secara berjamaah di sebuah masjid kg. buah serto, presiden negara iaitu datuk dr. khai tap ir. ( spt gmbar di atas ) sempat beramah mesra bersama penduduk kampung tersebut selain menghulurkn bantuan kpd pnduduk kampung yg kini sedang dilanda ketakutan untuk turun ke laut dan mencari nafkah, akibat amukan kumpulan pirate of tioman.

difahamkan, kumpulan lanun itu mengamuk serta mengadakan mogok lapar kerana janji-janji yg diberikan oleh seorg pemimpin yg terdahulu masih belum dikotakan. suatu ketika dulu, berita gempar pernah tersebar di seluruh negara mengenai kes penculikan seorg pencari kerang profesional, iaitu en. alham sebelum dibebaskan oleh kumpulan lanun tersebut setelah menandatangani perjanjian bersama tun dr. unta bahri.

di dalam perjanjian tersebut, tun dr. unta bahri telah berjanji utk memberikan sebatang lg rokok sbg syarat bagi membebaskan tahanan. tetapi sehingga kini, kumpulan lanun tersebut terus hampa kerana langsung tidak menerima sebatang lg rokok yg dijanjikn.

oleh itu, presiden negara yg kini, iaitu datuk dr. khai tap ir. berjanji akn memenuhi janji tersebut dan berharap agar kumpulan lanun tersebut tidak akan menimbulkan lg kekacauan di sempadan perairan negara.

" kito bg sedozen lallu.." begitulah respon pendek yg diberikan oleh datuk dr. khai tap ir. ketika ditemuramah oleh wartawan sebelum memasuki dewan parlimen tengah hari td.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan